Opoeteren vandaag

Opoeteren vandaag

Opoeteren en Wereldoorlog 1

Opening van het natuurgebied Rietland

Op vrijdag 19 mei werd in een kleine plechtigheid het natuurgebied Rietland geopend. De school heeft het peterschap aanvaard van dit educatief gebied. Het gebied is het resultaat van een samenwerking van Natuurpunt met de basisschool van Opoeteren.

Dit kleine, maar waardevolle natuurgebied vormt de schakel tussen de Bosbeek en de Busselziep, vlakbij de Oudsberg. Het is bovendien naast de dorpsschool en de kinderopvang gelegen en vlakbij de dorpskern van Opoeteren. In de volksmond wordt dit ‘de Kuil’ genoemd.

 

Diamanten priesterjubileum

Op 22 december vorig jaar vierde Jan Oosterbos, van het Liebes op de Houw zijn diamanten priesterjubileum. Zijn eremis droeg hij op in Opoeteren op tweede Kerstdag van  1956.

Concert fanfare

Op zaterdag 29 april hield de fanfare in De Riet een schitterend concert:”To the moon and beyond”.  Voor de talrijke aanwezigen was het een onvergetelijke avond.

Voor de pauze werd er een muzikaal sprookje verteld: drie arme jongelui die de drie verdwenen dochters van de koning redden uit de klauwen van een boze fee en als beloning er mee mogen trouwen. De muziek werd begeleid door een verteller en een zandkunstenaar die het verhaal in beelden verwerkte.

Na de pauze was er ook het optreden van een soliste die o.a. werk van Puccini vertolkte.